Menuinspiration

I vores køkken leger kokkene med maden. Det er vores garanti for, at de bliver ved med at levere lækker, velsmagende mad af høj kvalitet.

Når man spiser hos os, så skal det være en oplevelse.

“Man kan godt få det fedtfattige og det sunde, men min filosofi, når vi taler madlavning er, at det er smagen, der er i højsædet. Og en stor del af smagen sidder altså i smørret, fløden og creme fraichen. Samt naturligvis i de rigtige tilberedningsmetoder”.

Vores køkkenchef Martin Skov Nielsen får ild i øjnene, når talen falder på mad og tilberedning.

“Det er vigtigt, at vi bliver ved med at lege med maden og eksperimentere med nye smagssammensætninger, så vi bevarer kærligheden til det, vi laver. Forsvinder gnisten, så bliver det hele kedeligt og lige meget. Derfor kører vi heller ikke den samme buffet uge efter uge. For det er jo ikke til at holde ud. Vi udfordrer os selv og bruger hele tiden de råvarer, der er sæson for. Og kun når det er sæson. Jeg elsker det gammeldags køkken og de klassiske retter, og jeg elsker at genfortolke dem på nye måder. Så man kan kalde vores køkken for det klassiske køkken med et twist.”.

Kunsten er ifølge Martin Skov Nielsen at give gæsterne det de ikke vidste, at de gerne ville have.

”Mad handler jo også om at forføre og overraske, så det må f.eks. godt få en snert af molekylær gastronomi. Det må bare ikke være sådan, at vi taber gæsterne undervejs. Der skal være noget, som de kan genkende midt i al vores hokus-pokus”.

I vores køkken laver vi alting selv.

Det vil sige, at når du sætter dig til bordet for at nyde et måltid, så står vi på mål for det hele. Vi bager selv alt vores brød og vores kager. Ja, selv marmeladen og nøddechokoladecremen i morgenmadsbuffetten er hjemmelavet. Alt sammen fra bunden og af gode råvarer.

”Vi forsøger at finde så mange lokale råvarer som muligt. Ikke bare fordi vi gerne vil støtte de lokale producenter, men simpelthen fordi, smagen er bedre. Det siger sig selv, at en tomat smager bedre, når den først er plukket, når den er færdigmodnet. Og ikke plukket en uge før, fordi den skal modne undervejs i en lastbil eller på et skib”.

Har  du spørgsmål til menuen?

Martin Skov Nielsen
Køkkenchef

Direkte: +45 89 93 33 11
Mail: msn@skanderborgpark.dk

Det er som at komme hjem.

“Jeg holder kurser flere steder og sammenlignet med mange andre steder, så er Skanderborg Park ligesom at komme hjem. Det er lidt som en oase. Der er ro, der er optimale rammer for læring, der er plads til at man kan trække sig tilbage for at reflektere og – ja, så føler man sig bare som en af de særlige gæster. Uanset hvem man er. At maden så oveni er fremragende er bare et dejligt ekstra plus”.

Pernille Bech Hansen, konsulent hos Finanssektorens Uddannelsescenter.
ALTING fungerer ALTID!

“Når jeg, ofte flere gange om måneden, rammer Skanderborg Park, så bliver jeg hver eneste gang mødt af varme, professionalisme og et personale som begejstret siger “Hej Michael”. Jeg ved godt det er en kliche, men det er sgu lidt som at komme hjem… blot er der ryddet op og lavet mad :-)

At ALTING så ALTID fungerer, lige fra teknikken, henover bord/stole opsætninger og til den altid lækre forplejning – betyder at jeg bare kan koncentrere mig om at være foredragsholder/underviser.”

Michael Groser / michaelgroser.dk