Oplevelser i Skanderborg og omegn

Rul ned

Oplev Skanderborg og omegn

Skanderborg Park ligger placeret centralt i forhold til en lang række spændende oplevelser. Så hvad enten du ønsker at kombinere dit møde med oplevelser i lokalområdet eller ønsker at gå på opdagelse på egen hånd, så har vi i denne guide samlet vores bedste anbefalinger, så du nemt og enkelt kan finde inspiration.

God fornøjelse!

Skanderborg Bybad og Bypark

Skanderborg Bybad åbnede i 2021 og er med sin smukke arkitektur og centrale beliggenhed hurtigt blevet Skanderborgs samlingspunkt. Bybadet kan besøges året rundt, og selvom man ikke er til en badetur, er det et fint sted at gøre stop og nyde den smukke udsigt både ved bybadet og byparken.

Dagmarbåden

Vidste du, at du kan opleve Skanderborg fra sø-siden? Stig ombord på Dagmarbåden og få en sejltur på Skanderborg Sø. Den kan både bookes til private arrangementer, eller ved almindelig turbådssejllads. Find ruteplanen på deres hjemmeside.

Dagmarbåden er en hyggelig båd, som holder til ved bybadet ved Kulturhuset. Ruten går forbi Skanderborgs hyggelige marina ‘Søsporten’, Vestermølle, vandrehjemmet og Skanderborghus, hvorefter den vender retur til bybadet.

Læs mere

Kulturhuset Skanderborg

Kulturhuset har en fantastisk beliggenhed med byens hovedstrøg på den ene side og søen på den anden. Kulturhuset rummer blandt andet biograf, bibliotek, teatersal og café. Et skønt sted at besøge, hvor der fra morgen til aften summer af liv og kulturelle tilbud – året rundt.

Læs mere

Museum Skanderborg

Museum Skanderborg omfatter fem museer i Skanderborg Kommune. Herunder Perron1 på Skanderborg Station, Bunkerne i Bøgeskoven, Øm Kloster Museum i Ry, og Museet på Gl. Rye Mølle og Ferskvandsmuseet, som dog midlertidigt er lukket.

Læs mere

Himmelbjerget

Oplev et af Danmarks smukkeste udsigtsmål. Søhøjlandet er kendetegnet ved en tæthed af søer og skov – og ikke mindst nogle af Danmarks højest liggende områder. Et besøg på Himmelbjerget giver rig mulighed for at mærke stigningen på bjerget ved at tage turen derop til fods. Det er også muligt at køre (næsten) til toppen.

Uanset hvordan I kommer derop, så er udsigten helt enestående – og bestemt et besøg værd.

Læs mere

Skanderborg centrum

Adelgade byder på et stort udvalg af butikker og forretninger – alt fra de store kædebutikker til flere specialforretninger. I shoppingcenteret Bloms finder du ligeledes en lang række velkendte butikker.

Er I på udkig efter noget at spise eller drikke, er der også et godt udvalg af cafeer og restauranter.

Læs mere

Butik Værdig i Ry

I Ry findes et levende butiksfællesskab med bæredygtige produkter, unikt kunsthåndværk, genbrug og god kaffe. Så er du til unik keramik lavet af lokale keramikere, gode genbrugsfund og en virkelig god kop kaffe, kan vi anbefale at køre et smut til Ry og besøge butik Værdig, som ligger på butikstorvet.

Læs mere

Tursejlads med Hjejlebådene

Stig ombord på den historiske båd Hjejlen og oplev Søhøjlandet fra sø-siden med kig til Silkeborg og Ry – og ikke mindst den smukke natur på strækningen imellem de to byer.

En tursejlads kan sammensættes på mange måder. Ved at hoppe af og på bådene rundt i sø-systemet kan man tilføje endnu flere oplevelser til udflugten, og man har mulighed for at sejle med flere af bådene i Hjejleflåden.

Læs mere

Ejer Bavnehøj

Ikke langt fra Skanderborg ligger et af Danmarks højeste naturlige punkter: Ejer Bavnehøj. Tag en tur op i tårnet og nyd den enestående udsigt over det smukke landskab og de øvrige højdepunkter i Ejer Bjerge.

Men er Ejer Bavnehøj Danmarks højeste naturlige punkt? Det korte svar er nej, men der er tæt løb om titlen som Danmaks højeste punkt. Find svaret og en uddybende forklaring her.

Læs mere

Bøgeskoven og Smukfest

Bøgeskoven i Skanderborg er kendt for at danne ramme om Smukfest i august måned. Resten af året er Bøgeskoven dog stadig et besøg værd. Gå en tur i den smukke skov og se om du kan finde bøgescenen. Melder sulten sig, kan vi anbefale Rasses Pølser, og hvis I ønsker en fysisk aktivitet, er der en 18-hullers Disc Golf bane, som kan benyttes året rundt i skoven (dog ikke under Smukfest).

Har du spørgsmål til, hvad du skal opleve?

Kontakt os