Rul ned

Sådan arbejder vi med bæredygtighed

På Skanderborg Park leverer vi ydelser af høj kvalitet og samtidig fokuserer vi på at agere korrekt, bæredygtigt og etisk i vores måde at drive forretning på. Vi ønsker overordnet at gøre bæredygtighed til en naturlig del af vores hverdag og få det bæredygtige fokus så langt “ind under huden”, at alle medarbejdere tænker det ind i alle processer og beslutninger.

Siden 2019 er vi REFOOD og Green Key certificeret. REFOOD-mærket er en ordning for virksomheder, som gør en indsats mod madspil. Green Key er et miljømærke fra Horesta, der stiller krav til 13 indsats-områder, herunder affald, energi og vand. I 2022 modtog vi Det Økologiske Spisemærke i bronze, som betyder, at 30-60% af vores indkøbte føde- og drikkevarer, er økologiske.

På siden her kan du se, hvordan vi arbejder med bæredygtighed i praksis og hvilke tiltag, vi har særligt fokus på.

Minimere madspil

Vi gør en stor indsats for at minimere spild af mad. Det gør vi bl.a. ved at have små portionsanrettede serveringer på frokostbuffeten og ved i produktionen at anvende så meget som muligt af den enkelte råvare.

Miljø- og klimabevidst leverandørvalg

Det er vigtigt for os at benytte leverandører, der har taget stilling til en lang række bæredygtige aspekter. Det kan f.eks. være økologi, udnyttelse af andres spildvarme og dyrevelfærd. Vi gør det af flere årsager  – b.la. for at få friske og bæredygtige råvarer fra den aktuelle sæson, minimere transporten og fastholde den høje kvalitet i vores slutprodukt.

Mere økologi

På Skanderborg Park har vi et stort fokus på økologiske mad- og drikkevarer, og vi er stolte af at have modtaget det økologiske spisemærke i bronze. Det økologiske fokus ligger flere steder i huset – både i køkkenet, noonfood i receptionen, drikkevarer i restauranten samt i vores bageri.

Energi, varme og vand

Vi regulerer varmen i mødelokaler og på værelser hver dag efter behov. Lyset tændes i værelserne, når nøglebrikken sættes i, og vi skifter løbende alle lys ud i mødelokaler til rumcensorer. Vi har vandbesparende installationer på alle værelser, og automatiske vandhaner på de offentligt tilgængelige toiletter.   

Affaldssortering

Vi sorterer følgende fragmenter foruden storskrald. Flasker og glas finsorteres i henholdsvis plastikflasker, glasflasker, sodavang og vin. Alt pap sorteres og presses, inden det afhentes. Derudover bliver madrester knust og omdannet til bio gas.

Samarbejde med hotelgæsten

Vi hjælper vores gæster med at træffe det mest bæredygtige valg: Har gæsten mere end én overnatning, opfordrer vi dem til hænge håndklædet op efter brug, så det kan benyttes flere gange. Vi stiller miljøvenlig håndsæbe, shampoo og body lotion til rådighed.

Ladestandere til elbiler

Det er vigtigt for os, at give vores gæster og medarbejdere muligheden for at oplade deres elbil. Derfor har vi 8 ladestandere til elbiler på hver af de to parkeringspladser, som vi har på matriklen. Ladestanderne er koblet til standardnetværket og kan tilgås på samme måde som andre ladestationer 

Ansvarligt indkøb

Vores foretrukne leverandører har i deres produktbeskrivelser integreret en række nøgletal – f.eks. økologi, svanemærket og CO2-aftryk. Disse nøgletal bruger vi aktivt i vores indkøbsproces, og de hjælper os med at danne et helhedsbilledet af vores eget klimaaftryk.

Udendørs tiltag

Vores egen park er omkranset af fredskov, og vi har en 2,5 hektor stor græsplæne, som klippes af en robotplæneklipper, der kører på el. Parken danner ramme om et væld af udendørsaktiviteter  – både til hverdag og fest. Vi har en målsætning om, at vi vil bruge parken mere aktivt i vores bæredygtige tiltag. 

Vi har indenfor de seneste år gennemført

Udskiftning af 11 vandhaner ✔
Opstilling af 16 ladestandere til elbiler ✔
Modtaget det Økologiske Spisemærke i bronze ✔
Samarbejdsaftaler med grønne leverandører og lokale producenter ✔
Opsætning af solceller på taget ✔